זכויות יוצריםלשון הרעפטנטיםדיני אינטרנטסימני מסחרמהתקשורתאודותצור קשר
EN
072-3305991 לייעוץ ראשוני

רישום בינלאומי של סימן מסחר

25/04/2013
פרק ח’1 לפקודת סימני המסחר [נוסח חדש], תשל”ב – 1972, מעגן את האופן שבו ניתן להגיש בקשות בינלאומיות לרישום סימן מסחרי.

כך, סעיף 56ג. לפקודה קובע כי תושב או אזרח ישראלי או מי שיש לו בישראל מפעל פעיל, אשר הגיש בקשת רישום סימן מסחרי בישראל כסימן מסחר בינלאומי או שהוא בעלים של סימן מסחרי רשום בינלאומי בישראל, יהא רשאי להגיש לרשם סימני המסחר בקשה בינלאומית.

הליכי הגשת סימן מסחר בבקשה בינלאומית

על פי הפקודה, הרשם יהיה זה שאחראי להעביר את הבקשות למשרד הבינלאומי, כמשמעותו בסעיפים 2 ו-11 לפרוטוקול מדריד, הוא הפרוטקול עליו חתומה ישראל ואשר מכוחו חוקקו ההוראות הנוגעות לרישום סימן מסחר בינלאומי, כאמור.

קיראו בהרחבה על: פרוטוקול מדריד

סער גרשוני
עו”ד קניין רוחני
זקוקים לייעוץ ראשוני? בואו נדבר!
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    שלח

    לאחר שהמשרד הבינלאומי מצא כי הבקשה עומדת בתנאים המנויים בפרוטוקול, הוא יעביר את בקשת הרישום לכל המדינות הרלוונטיות לאותה בקשה.

    הפקודה קובעת כי בתוך שמונה עשר חודשים מהיום שבו נשלחה לרשם בקשת הרישום הבינלאומית, על המדינה להודיע אם היא מקבלת את הבקשה או דוחה אותה, כאשר במידה ולא נתקבלה כל תגובה ירשם הסימן המסחרי בפנקסה של המדינה האמורה.

    יצוג המבקש על ידי עורך דין

    לאור העובדה שמרבית ההתכתבות עם המדינות שהרישום מבוקש בהן נעשה בשפה האנגלית (וכך גם ההתכתבות עם המשרד הבינלאומי לרישום), הרי שרצוי לשכור את שירותיו של משרד עורכי דין המתמחה בבקשות רישום סימני מסחר בינלאומיות ומתמצא בהליכים המהותיים והפרוצדורליים שכרוכים בהליכי הבקשה.

    לא למותר לציין כי כתובת עורך הדין שתימסר למשרד הבינלאומי, חייבת להיות כתובת במדינה החברה בפרוטוקול, כאשר עם מינויו של בא הכוח ינתב המשרד הבינלאומי את כל ההודעות לכתובת שנמסרה לו, כאמור (למעט להודעות הקשורות באגרה).

    יש לציין כי במידה והמבקש חפץ לבטל את המינוי, הדבר אינו כרוך בתשלום כלשהו למשרד הבינלאומי, אולם הוא או בא כוחו צריכים להודיע על כך למשרד הבינלאומי באופן מפורש.

    >>> פורום קניין רוחני וזוכות יוצרים <<<

    פגמים בבקשה הבינלאומית

    במידה והמבקש לא עמד בתנאים המהותיים ו/או הפרוצדורליים שצריכים להתקיים בבקשת הרישום, הרי שהמשרד הבינלאומי יודיע לו ולרשם על כך.

    קיימים מספר פגמים עיקריים שעשויים להיות בבקשה. ראשית, ישנם מקרים בהם הניסוח של הסימן אינו ברור או שגוי מבחינה לשונית, עובדה שתאלץ את המבקש לשנות ולהבהיר את בקשתו, זאת תוך שלושה חודשים ממועד הודעת המשרד הבינלאומי.

    במידה ולא התקבלה כל תגובה מצידו של המבקש ימחוק המשרד הבינלאומי את אותו פרטי שאינו ברור בבקשה, אלא אם הוא נרשם על ידי רשם סימני המסחר בישראל (גם אז הפריט יירשם לצד הודעה של המשרד, לפיה לדעתה הוא אינו נהיר).

    בנוסף, ישנם פגמים נוספים שרק רשם סימני המסחר יכול לתקנם. כך, במידה והבקשה הוגשה בטופס שגוי או לא הייתה חתומה על ידי לשכת רשם סימני המסחר, תוחזר הבקשה לישראל על מנת שתוגש בדרך הפרוצדורלית הראויה.

    משרד עורך דין גרשוני מתמחה בטיפול בכל הנוגע לעניינים של סימנים מסחריים, ואנו נשמח לסייע לך בכל הקשור לתחום.

    מאמרים נוספים בשבילכם
    האם שיווק מוצרים תחת השם "אייקון פריז" פוגע בסימן המסחר של "אייקון מילנו"
    קראו עוד
    רישום מדגם
    קראו עוד
    ליטיגציה מסחרית
    קראו עוד
    זקוקים לייעוץ? בואו נדבר!
    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם


      תחזרו אליי