זכויות יוצריםלשון הרעפטנטיםדיני אינטרנטסימני מסחרמהתקשורתאודותצור קשר
EN
072-3305991 לייעוץ ראשוני

רישום טריידמארק (סימן מסחר) בארה”ב

''BAR''
01/04/2024

רישום סימן מסחר בארה”ב מאפשר לכם להגן על שם המותג ועל הסמליל (לוגו) שלכם בארצות הברית. רישום סימן מסחר ימנע ממתחרים לעשות שימוש בשם או בלוגו שלכם ללא רשותכם, באופן שיש בו כדי להטעות את הציבור. מהם היתרונות של רישום סימן המסחר בארה”ב דווקא? כיצד נראה תהליך רישום טריידמארק (סימן מסחר) בארה”ב? כמה זמן הוא לוקח ומה תוקף הרישום? מה עלויות ההליך? המשיכו לקרוא ומצאו את כל התשובות.

רישום סימן מסחרי בארה"ב - שמרו על הקניין הרוחני שלכם - עו"ד סהר גרשוני

יתרונות רישום טריידמארק (סימן מסחר) בארה”ב

כידוע, רישום סימן המסחר מונע שימוש נוגד בסימן. מרשם סימני המסחר מחולק לסקטור, וככל שרשמתם את סימן המסחר שלכם בסקטור מסוים, חברה אחרת לא תוכל לעשות שימוש בסימן מסחר דומה אשר יש בו כדי להטעות את הציבור.

סער גרשוני
עו”ד קניין רוחני
זקוקים לייעוץ ראשוני? בואו נדבר!
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    שלח

    מרשם סימני המסחר הוא מרשם מקומי. המשמעות היא שרישום סימן המסחר בישראל, מונע שימוש נוגד בארץ, אך לא בחו”ל. כדי למנוע שימוש נוגד גם בחו”ל, תצטרכו לרשום את סימן המסחר גם שם. מאחר שישראלים רבים עומדים בקשרי מסחר עם ארה”ב, סביר בהחלט כי תצטרכו לפעול לרישום סימן המסחר בארה”ב.

    אם כן, היתרון של רישום סימני מסחר הוא מניעת שימוש נוגד בסימן. היתרו של רישום בארה”ב דווקא הוא מניעת השימוש הנוגד לא רק בישראל, אלא גם בארצות הברית.

    תהליך רישום טריידמארק (סימן מסחר) בארה”ב

    תהליך רישום טריידמארק (סימן מסחר) בארה”ב יכול להתבצע באחת משתי דרכים – באמצעות פרוטוקול מדריד או ישירות בארצות הברית. מהסיבות שנראה מיד, אנו נמליץ על רישום דרך פרוטוקול מדריד.

    פרוטוקול מדריד

    מזה שנים שמקודמים בעולם פרוטוקולים ואמנות, אשר מטרתם ליישר קו בכל הנוגע לקניין רוחני ברחבי העולם. מטרתם של הפרוטוקולים לעשות סדר, לחסוך עלויות ולהשוות דינים.

    הפרוטוקול המרכזי בכל הנוגע לסימני מסחר, הוא פרוטוקול מדריד. החל משנת 2010 גם ישראל חברה בפרוטוקול. הפרוטוקול מאפשר לבעל סימן מסחר רשום במדינת האם שלו לרשום את סימן המסחר בפרוטוקול מדריד, והסימן יירשם ישירות בכל 130 המדינות החברות בפרוטוקול, ובכללן ארצות הברית.

    הודות לפרוטוקול, בעלי סימני המסחר לא יצטרכו להגיש בקשה נפרדת בכל מדינה ומדינה, אלא בקשה אחת ודי. כמו כן, ההליך מקוון כולו ומהיר יותר ביחס להליכים המסורתיים.

    רישום ישירות בארה”ב

    תוכלו לרשום את סימן המסחר שלכם גם ישירות במרשם האמריקאי. ככלל, הליך זה יהיה איטי ויקר יותר. ובכל זאת, ייתכן שהליך זה יהיה משתלם. ככל שלא רשמתם את סימן המסחר שלכם בישראל ואין בכוונתכם לעשות כן, לא תוכלו לרשום את סימן המסחר דרך פרוטוקול מדריד. מה שכן תוכלו לעשות, זה להגיש את סימן המסחר ישירות לבחינת המרשם האמריקאי.

    כמה זמן לוקח תהליך רישום טריידמארק (סימן מסחר) בארה”ב?

    משך הזמן תלוי בכל בקשה ובקשה, מידת המורכבות שלה והעומס הכללי על המערכת. על כל פנים, ההליך לוקח לרוב כשנה אחת. לעיתים קצת פחות ובמקרים אחרים מעט יותר.

    תוקף רישום טריידמארק (סימן מסחר) בארה”ב

    תוקפו של רישום סימן המסחר יהיה לעשר שנים, כאשר בתום כל עשור ניתן לחדש את תוקפו של הרישום לכשור נוסף. עם זאת, במהלך השנה ה-5 וקודם השנה ה-6 תדרשו להגיש מסמך המעיד על כך שהסימן עודנו בשימוש מסחרי. ולא, הסימן יימחק מהמרשם. גם בשנה התשיעית, לקראת הארכת הרישום, תידרשו להגיש מסמך זה. החל מההארכה הראשונה, תצטרכו להגיש את המסמך רק בשנה התשיעית ולא בשנה החמישית.

    רישום טריידמארק (סימן מסחר) בארה”ב – כמה זה יעלה לכם?

    ככלל, התשלום יורכב משכר טרחת עורך הדין וכן עלויות האגרות הרשמיות. שכר הטרחה תלוי בנסיבותיו של כל מקרה ומקרה. לא הרי רישום פשוט כהרי רישום של סימן מורכב הנתון במחלוקת. עם זאת, התשלום נע לרוב סביב אלפי שקלים בודדים.

    מבחינת האגרות המוטלות על הרישום, אגרת רישום לפי פרוטוקול מדריד עומדת כיום על כ-600 שקלים. אגרת רישום ישירות בארה”ב עומדת על כ-450 דולרים. זוהי סיבה נוספת בגינה עדיפה הגשה דרך הפרוטוקול כל פני הגשה ישירות למרשם האמריקאי.

    טיפים לרישום טריידמארק (סימן מסחר) בארה”ב

    הטיפ הטוב ביותר שנוכל להעניק לכם הוא הצטיידות בעו”ד מהשורה הראשונה, אשר עובד עם ארה”ב ויודע כיצד מתנהל שם הליך רישום סימן מסחר. עו”ד סימני מסחר מקצועי המכיר את השוק יוכל להוביל לרישום סימנים שלא הייתם חושבים שיאושרו, והכל במהירות וביעילות.

    מעבר לכך, התחילו במהרה ברישום הסימן בישראל. זאת, מכיוון שבהיעדר רישום ישראלי לא תוכלו לרשום את הסימן על פי הפרוטוקול.

    לבסוף, אל תגישו בקשות לסימנים גנריים מידי. שמרו על ייחודיות מסוימת, כדי להקל על הבקשה ואף להיטיב עם סימן המסחר שלכם.

    מאמרים נוספים בשבילכם
    לא ידעתי שהפרתי - כל מה שצריך לדעת על הגנת "המפר התמים"
    קראו עוד
    הפרה תורמת של זכויות יוצרים | רוטר יפצה במאות אלפי ₪ את עיתון הארץ
    קראו עוד
    בית המשפט קבע: לקוח אינו בוחן את סימן המסחר ועלול להתבלבל
    קראו עוד
    זקוקים לייעוץ? בואו נדבר!
    השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם


      תחזרו אליי