עו”ד סער גרשוני הוא בעל תואר שני במשפט וטכנולוגיה אשר מאחוריו שנים של ניסיון בייצוג וייעוץ לבעלי זכויות קניין רוחני, הן במשפט פלילי והן במשפט אזרחי. עו”ד גרשוני מתמחה במתן ייעוץ אסטרטגי לחברות, החל משלב הקמתן וכלה במכירתן.
WIPO רשאית לתמוך ברכישת מחשוב ותוכנה למשרד הפטנטים האיראני
תחילתה של הפרשה היא בתוכנית הסיוע של WIPO למשרדי הפטנטים של איראן ושל צפון קוריאה. תוכנית הסיוע כללה משלוח של שרתי מחשוב וסיוע בפיתוח תוכנות. כנגד WIPO, הארגון העולמי לקניין רוחני, שהוא זרוע מקצועית של ארגון האומות המאוחדות, הופנו טענות לפיהן משלוחים אלה מפרים את הסנקציות הכלכליות שהוטלו על שתי מדינות אלו. WIPO מצדה טענה כי הסיוע נעשה במסגרת ה,nhfv שמעניק הארגון לחלק גדול מהמדינות המתפתחות החברות בו וכי תמיכה בשמירה על קניין רוחני, אינה מסייעת לתוכנית הגרעין האיראני. כמו כן טענו אנשי הארגון, יש בתמיכה אינטרס בינלאומי בהגברת השמירה וההקפדה על זכויות קניין רוחני גם במדינות אלה.
המכתב
במכתב שנשלח ב-21 בספטמבר 2012, ושמוען אל המנהל הכללי של WIPO פראנסיס גארי, מאשרת הועדה המיוחדת של מועצת הבטחון כי WIPO רשאית להמשיך בתוכנית התמיכה וכי אין בתוכנית הזו הפרה של החלטה כלשהי מהחלטות החרם והסנקציות שהוטלו על המדינות. עם זאת נאמר במכתב כי על WIPO ליזום מערכת שמדווחת מראש למועצת הבטחון על פעולות מסוג זה, ולוודא כי מועצת הבטחון שותפה לאישור התהליכים בעת תכנון התוכנית ולא בדיעבד כפי שקרה במקרים האחרונים.
WIPO וישראל
חשוב לציין כי סיוע בתוכניות מחשוב היא דרך נפוצה של מדינות החברות בארגון לאזן את תקציב ההגנה על קניין רוחני שלהן. בדומה, קיבלה ישראל ועדיין מקבלת סיוע משמעותי לשיפור ולהטמעת מערכות המחשבים של רשות הפטנטים. בין השאר רכש הארגון שרתים יקריים, שהוענקו לישראל במסגרת הכניסה שלה לפרוטוקול מדריד לרישום סימני מסחר בינלאומי, והוא שותף ומממן את פרויקט vשדרוג של מערך המידע, ותוכנת המחשב המשמשת את רשות הפטנטים לניהול מערכת הרישום והבחינה של פטנטים ושל בקשות לפטנט.